Darba samaksas sistēmas analīze SIA "X" - Kriviša, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Vēl joprojām daļa autoru savos darbos nepilnīgi vai vispārināti definē jēdzienus „darba samaksa” un „darba alga”. LR likumdošanas aktos netiek sniegtas precīzas pamatnostādnes darba samaksas atspoguļošanai grāmatvedības uzskaitē. Diplomdarba mērķis ir izpētīt darba samaksu no grāmatvedības uzskaites aspektiem, aktuālās izmaiņas LR likumdošanas aktos, atklāt nepilnības, lai izstrādātu priekšlikumus uzņēmuma SIA „X” darba samaksas organizācijas un uzskaites pilnveidošanai. Darba saturs izklāstīts trīs nodaļās, nodalot teorētisko daļu no praktiskās. Secinājumos un priekšlikumos tiek apkopoti pētījuma rezultāti, kas skar darba samaksas sistēmas izveidošanas pamatnostādnes un grāmatvedības uzskaiti. Atslēgvārdi: darba samaksa, darba alga, laika alga, piemaksas, prēmijas, cita veida atlīdzība saistībā ar darbu, darba samaksas sistēma.

It is still a part of authors who use in their works incomplete and general definition of terms work remuneration and salary. Latvian legalisation does not to inaccurate guidelines on work remuneration to reflect on accounting. Diploma thesis is to explore the work remuneration of the accounting aspects, of the current changes in the Latvian legalisation acts, identify gaps in order to develop proposals for company X Ltd work remuneration organization and accounting improvement. Works are set out in three sections by separating theoretical part from practical. In conclusions and proposals are summarized results of research that work remuneration and the establishment of guidelines for the accounting. Key words: work remuneration, salary, time salary, supplements, bonuses, other kinds of payments related to work, remuneration system.
Analysis of remuneration system for X Ltd
Keywords: Ekonomika