Neauglības ārstēšana Latvijā valsts programmas ietvaros - Lazdiņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēmas izvēli „Neauglības ārstēšana Latvijā valsts programmas ietvaros” noteikusi tās aktualitāte veselības jomā, kā arī fakts, ka ar 2012. gada rudeni tika uzsākta valsts apmaksāta neauglības ārstēšana. Maģistra darba mērķis ir pēc ārstēšanas protokoliem izzināt grūtniecības iznākumus neauglības ārstēšanas valsts programmas ietvaros un pēc aptaujas noskaidrot sabiedrības viedokli par neauglības problēmu Latvijā. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, autore apkopoja un izanalizēja ārstēšanas protokolus vienā neauglības klīnikā, apkopoja Nacionālā veselības dienesta datus par lietotajiem medikamentiem valsts apmaksātai neauglības ārstēšanai, kā arī veica sabiedrības aptauju, lai atspoguļotu sabiedrības informētību par neauglības problēmu Latvijā. Maģistra darbs sastāv no 66 lapām, 11 tabulām, 15 attēliem un 3 pielikumiem.

Master's Thesis theme "Infertility treatment in Latvia reimbursed by state" was chosen because of its actuality in health area, as well as the fact that starting with autumn of 2012 was launched reimbursement for fertility treatment. Purpose and objectives of a Master's thesis is by taking into account treatment protocols to explore pregnancy outcomes in infertility treatment under the national reimbursement program and in the survey to ascertain public opinion on the problem of infertility in Latvia. To achieve this goal, the author has collected and analyzed treatment protocols in one of specialized infertility treatment clinic, as well wrapped up the National Health Service data on the use of reimbursed medicine for infertility treatment and carried out a public survey, to reflect the public awareness of the problem of infertility in Latvia. Master's thesis consists of 66 pages 11 tables 15 pictures and 3 appendixes.
Infertility treatment in Latvia reimbursed by state
Keywords: Farmācija