Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Baltijas servisa bizness” finansiālās, darbības analīze - Gailīte, Zane (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbā veikta SIA „Baltijas servisa bizness” finanšu pārskatu analīze, lai sasniegtu mērķi - izpētīta finanšu pārskatu analīzē izmantojamos rādītājus, veikta uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze, atklātas stiprās un vājās puses uzņēmuma darbībā, izstrādāti ieteikumi uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām: finanšu analīzes raksturojums; finanšu analīzes metožu raksturojums; SIA „Baltijas servisa bizness” finanšu analīze. Pēc teorētisko informāciju izpētīšanas iegūtas zināšanas par finanšu analīzi, tās mērķiem un būtību, lietotājiem un finanšu pārskatu nozīmi. Galvenais rezultāts – SIA „Baltijas servisa bizness” finansiālās darbības analīze. Galvenais informācijas avots ir LR likums „Par grāmatvedību”. Atslēgvārdi – finanšu analīze, likviditāte, maksātspēja, aprite, rentabilitāte.

In these theses were the financial reports of SIA ‘Baltijas servisa bizness’ analyzed, in order to analyze the data used in the financial reports. The financial condition of the company was analyzed, the strong and the week sides of the enterprise discovered, some ideas for the improvement of the financial condition of the company recommended. The theses consist of three parts: description of financial analyses; description of the methods of financial analyses; financial analyses of SIA ‘Baltijas servisa bizness’. By research of theoretical information some knowledge of financial analyses, its objects and nature, users and also of the importance of financial reports. The main outcome is the analyses of the financial activities of SIA ‘Baltijas servisa bizness’. The main source of information is The Accounting Law of Republic of Latvia. The key words of the theses are: financial analyses, liquidity, solvency, turnover, profitableness.
Financial activity analysis of limited liability company „Baltijas servisa bizness”
Keywords: Ekonomika