Presbiopijas korekcija ar progresīvajām kontaktlēcām - Aleksandroviča, Inna (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbs uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā, uz 51 lappusēm un satur 24 attēlus, 8 tabulas. Tajā ir izmatoti 17 literatūras avoti. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatītas multifokālo kontaktlēcu īpatnības. Tiek iepazīstināts ar trijiem progresīvo kontaktlēcu veidiem un to pielaikošanas procedūrām. Darba mērķis: Noteikt redzes kvalitāti un pacienta subjektīvās sajūtas starp trīs dažādiem progresīvo kontaktlēcu veidiem un progresīvajām brillēm. Subjekti un metodes: praktiskajā daļā tiek salīdzināts viena pacienta redzes asums un redzes funkcijas tuvumā un tālumā kā arī subjektīvās sajūtas ar trīs dažādiem kontaktlēcu veidiem un progresīvām brillēm. Rezultāti: jebkura kontaktlēcu korekcija uzrādīja sliktākus mērījumus salīdzinājumā ar ierasto briļļu korekciju. Atslēgas vārdi: Presbiopijas korekcija, progresīvās kontaktlēcas.

Diploma work is written in Latvian; it contains 51 computer written pages, 24 pictures, 8 tables and 17 references of literature. There are discussed features of three multifocal contact lenses and fitting procedures in theoretical review. Purpose: Establish quality of vision and patient`s individual senses for three different progressive contact lenses and spectacles. Subjects and methods: In practical part there are compared patient`s visual acuity and vision functions at distance and near and also individual senses for three different progressive contact lenses and spectacles. Results: Any correction with progressive contact lenses presented worse measurements than usual correction with spectacles. Key words: Correction of presbyopia, Progressive contact lenses.
Correction of presbyopia with multifocal contact lenses
Keywords: Fizika