Krāsu ansambļu pielietojumi sarkani-zaļā oponentā mehānisma izpētē - Bērziņa, Anete (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 31 lapaspusēm. Tas satur 16 attēlus, 2 tabulas un 24 atsauces uz literatūras avotiem. Bakalaura darbā tika izveidota metode, ar kuru var noskaidrot sarkan-zaļā krāsu mehānisma jutību, izmantojot krāsu ansambļus. Pētījumā piedalījās 10 dalībnieki vecumā no 21 līdz 28 gadiem. Ar 4AFC metodi tika noteikts kontrasta slieksnis, pie kura vēl ir iespējams saskatīt hromatisko stimulu atšķirības. Atslēgvārdi: kontrasta slieksnis, krāsu ansamblis, sarkani-zaļais kanāls, piesātinājums.

Bachelor’s thesis is written in Latvian on 31 pages. It consists of 16 images, 2 tables and 24 references to literature sources. In this bachelor’s thesis was tried method with which can clarify the sensibility of red-green color channel mechanism using color ensembles. Ten participants, aged 21-28 years, took part in this study. With the use of 4AFC method was determined contrast threshold, where participants can see the differences between chromatic stimuli. Key words: contrast threshold, color ensemble, red-green channel, saturation.
Applications of color ensembles in red-green opponent mechanism research
Keywords: Fizika; kontrasta slieksnis; krāsu ansamblis; sarkani-zaļais kanāls; piesātinājums