Latvijas novadu pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu darba organizācija - Ņikitina, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Latvijas novadu pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistu darba organizācija” pētnieciskā problēma ir SA speciālistu un sabiedrības informēšanas funkciju veicošo domes darbinieku lomu, SA funkciju un darba uzdevumu izpēte un analīze. Darba teorētiskā daļa balstās uz Džeimsa Gruniga un Toda Hanta SA komunikācijas modeļiem. Pētījuma datu ieguvei izmantotas divas sociālo zinātņu pētniecības metodes: anketēšanas un daļēji strukturētās intervijas. Darba mērķis: noskaidrot novadu pašvaldību SA speciālistu un sabiedrības informēšanas funkciju veicošos darbinieku darba pienākumus, funkcijas un SA speciālista lomu pašvaldības komunikācijas procesa organizēšanā. Iegūtie rezultāti uzrāda divvirziena komunikācijas nevienmērību Latvijas novadu pašvaldībās. Atslēgas vārdi: SA speciālists, novads, pašvaldība, lomas, funkcijas, uzdevumi

The Bachelor thesis “The work organisation of public relations practitioners in regional governments of Latvia” research problem is connected with the analysis of public relations practitioners and public information functions performing council staff’s roles, PR functions and tasks in regional governments of Latvia. The works’ theoretical part is based on James Grunig and Todd Hunt communinacion models. The research data are obtained by two social science research methods: questionnaire survey and semi-structured interviews. The aim of work is to clarify the PR practitioners and public information functions performing council staff roles, PR functions and general work tasks in a local govrnments communication process. The obtained results show a two-way communication irregularity in regional governments of Latvia. Keywords: PR practitioner, region, local government, roles, functions, tasks
The work organisation of public relations practitioners in regional governments of Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne