Izaicinājumi tūrsima nozarē Rīgas pilsētā Latvijas ekonomikā. - Viļķele, Una Terēze (Latvijas Universitāte, 2024)
Šajā bakalaura darbā tiek apskatīti galvenie ekonomiskie rādītāji Latvijā, kā arī tiek analizēta tūrisma nozare Rīgā, lai aplūkotu pašreizējo situāciju, pēc COVID-19 pandēmijas ierobežojumu atcelšanas, un salīdzinātu to ar iepriekšējiem gadiem un blakus esošajām valstīm. Darba mērķis ir izpētīt tūrisma nozari Rīgas pilsētā un sniegt priekšlikumus, lai uzlabotu Latvijas ekonomiku un popularizētu Rīgu kā tūristu galamērķi. Secinājumi: Lai arī pēc pandēmijas ierobežojumu atcelšanas, tūristi ir atsākuši ceļot un lielās pilsētas, Rīga tai skaitā, ir atguvušās un uzlabojušas rādītājus, Baltijas valstu galvaspilsētām ir jāturpina veikt uzlabojumus un jāatīstās tūrisma nozarē, lai spētu piesaistīt vairāk ceļotājus, tādējādi arī palielinot vietējo valsts ekonomiku.

This bachelor thesis looks at the main economic indicators in Latvia and analyses the tourism sector in Riga to look at the current situation after the withdrawal of the COVID-19 pandemic restrictions and to compare it with previous years and with neighbouring countries. The aim of this paper is to study the tourism sector in Riga city and to make proposals to improve the Latvian economy and promote Riga as a tourist destination. Conclusions: While tourists have resumed travelling after the withdrawal of pandemic restrictions and major cities, including Riga, have recovered and performed better, the Baltic capitals need to continue to improve and develop their tourism sector in order to attract more travellers and thus boost the local economy.
Challenges of the tourism industry in the city of Riga in the Latvian economy.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Ekonomika; Ekonomiskie rādītāji; Tūrisma nozare; Tūristi; Infrastruktūra