Latvijas krievu kopienas tēls "Delfi.lv" ziņās (2022.gada februāris - 2023.gada februāris). - Ķēniņa, Marija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba “Latvijas krievu kopienas tēls "Delfi.lv" ziņās (2022.gada februāris - 2023.gada februāris)” mērķis ir noskaidrot, kāds tēls tiek veidots par Latvijas krievu kopienu “Delfi.lv” ziņās laika posmā no 2022.gada februārim līdz 2023.gada februārim. Pētījuma teorētiskajā bāzē ietilpst dažādu pētnieku tēlu teorija, bet īpaša uzmanība pievērsta K. Mertena tēla teorijai. Iekļauta arī teorija par stereotipiem un Latvijas krieviski runājošās kopienas identitāti un problēmām Latvijā. Veikts pētījums, kurā izmantota kontentanalīze, Č. Osguda semantiskais diferenciālis un ziņu portāla lietotāju fokusgrupas diskusijas. Rezultātā atklāts Latvijas krieviski runājošo tēls ziņu portāla “Delfi.lv” publikācijās, kā arī ziņu portāla lietotāju vērtējumā.

The Bachelor thesis “Image of the Russian community of Latvia in “Delfi.lv” news (February 2022 - February 2023)” aim is to examine what kind of image is created about the Latvian Russian community in "Delfi.lv" news in the period from February 2022 to February 2023. The theoretical basis of the thesis is based on the overview of image theories of various researchers, paying special attention to K. Merten's theory. Also included is the theory of stereotypes and the identity and problems of the Latvian Russian-speaking community. Research was done using content analysis, Č. E. Osgood's semantic differential and focus group discussions. As a result, the image of Latvian Russian-speakers in the publications of "Delfi.lv" and its users, has been revealed.
Image of the Russian community of Latvia in “Delfi.lv” news (February 2022 - February 2023)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Latvijas krievu kopiena; tēls; K.Mertens; Č. E. Osguda semantiskais diferenciālis