Jūrmalas nekustamā īpašuma tirgus attīstība kā ekonomisko aktivitāšu veicinošs faktors - Gogoļa, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā tika izpētīts Jūrmalas nekustamā īpašuma tirgus, izstrādāti trīs tā attīstības scenāriji līdz 2014. gadam un novērtēta gaidāmā ietekme uz pilsētas ekonomiskām aktivitātēm katra scenārija īstenošanas gadījumā. Šī mērķa sasniegšanai autore veica nekustamā īpašuma tirgus funkcionēšanas teorētisko aspektu izpēti, tirgus ietekmes caur cenu līmeni uz pilsētas ekonomiskām aktivitātēm analīzi un nekustamā īpašuma tirgus attīstības scenāriju izstrādi, kā arī šo scenāriju realizācijas iespējas novērtējums Jūrmalas stratēģijas un jaunā teritorijas plānojuma ietvaros. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem, problēmām un priekšlikumiem to risināšanai, kā arī izmantotās literatūras un avotu saraksta. Bakalaura darba apjoms, ir 66 lapaspuses. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un tajā ir iekļautas 9 tabulas un 14 attēli. Atslēgvārdi: nekustamā īpašuma tirgus, ekonomiskās aktivitātes, Jūrmala, scenāriji.

In this bachelor’s thesis author sets goal to research Jurmala’s real estate market, to create three this market possible development scenarios till 2014 and to evaluate expected influence on economics activities in case of scenario implementation. To achieve this goal author explore theoretical aspects of real estate market functioning, survey this market impact on economic activity via price level. Also author create real estate market development scenarios and evaluate its implementation possibility within Jurmala’s city development strategy. Bachelor’s thesis consists of introduction, three sections, conclusions, identified problems and their solution options, as well as list of references. This paper is 66 pages long, it is composed in Latvian and there are 9 tables and 14 illustrations. Keywords: real estate market, Jurmala, economic activity, scenarios.
The development of Jurmala’s real estate market as contributing factor of economic activity
Keywords: Vadībzinātne