PNS nukleobāzu pKa vērtību ietekme uz PNS-dsRNS tripleksu stabilitāti - Lataria, Alisa (Latvijas Universitāte, 2024)
PNS nukleobāzu pKa vērtību ietekme uz PNS-dsRNS tripleksu stabilitāti. Lataria A., zinātniskais vadītājs Mg. chem., Vladislavs Baškevičs. Bakalaura darbs, 39 lappuses, 22 attēli, 32 literatūras avoti, 22 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā tika noteiktas PNS nukleobāzu pKa vērtības un izvērtētas M monomēra un metil-aizvietotu M monomēru sintēzes iespējas. Literatūras apskats satur informāciju par etil 2-(6-aminopiridīn-3-il)acetāta iegūšanas metodēm un M monomēra sintēzes iespējas. Eksperimentālajā daļā aprakstīta mērķa savienojuma sintēze.

Effect of pKa values of PNS nucleobases on the stability of PNA-dsRNA triplexes. Lataria A, supervisor Mg. chem., Vladislavs Baškevičs. Bachelor thesis in organic chemistry, 39 pages, 22 figures, 32 literature references, 22 appendices. In Latvian. Synthetic routes for obtaining M monomer and methyl-substituted M monomers were evaluated during the course of the thesis. Literature review contains information about synthesis methods of ethyl 2-(6-aminopyridin-3-yl)acetate and the M monomer. The synthesis of the target compound is described in the experimental section.
Effect of PNA nucleobase pKa values on the stability of PNA-dsRNA triplexes
Keywords: Ķīmija; PEPTĪDNUKLEĪNSKĀBES; AMINOPIRIDĪNS; AMĪDU SINTĒZE; AMINĒŠANA