Automatizētas dokumentu salīdzināšanas metodes un to pielietojums - Dejus, Aldis (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā apskatīti vairāki automatizēti dokumentu salīdzināšanas risinājumi un to izmantošanas iespējas dažādu plaģiāta veidu noteikšanai. Autors realizējis vienu no dokumentu salīdzināšanas algoritmiem un ar dažādiem testiem pārbaudījis algoritma darbību un ierobežojumus. Rezultātā radīta automatizēta sistēma, kas salīdzinot dokumentu kopu var noteikt tajā esošus plaģiāta gadījumus.

The work examines a number of automated document comparison solutions and their possible use for plagiarism detection. Author implemented one of the examined document comparison algorithms and confirmed its abilities and limitations by conducting various tests. As a result an automated system, that can compare a set of documents and detect plagiarism cases between them, has been made.
Automated Document Comparison Methods and their Applications
Keywords: Datorzinātne