Attēla līniju izsekošana ar tievināšanas metodi - Kublinskis, Roberts (Latvijas Universitāte, 2011)
Šis kvalifikācijas darbs ir balstīts uz programmēšanas prakses rezultātiem. Prakses darba mērķis bija izstrādāt attēla līniju tievināšanas un izsekošanas rīku, kas arī tika ņemts par mērķi kvalifikācijas darbam. Darbam tika izveidots programmatūras prasību specifikācijas un projektējuma dokuments, kā arī tika veikta vienībtestēšana un uzrakstīta atbilstoša testēšanas dokumentācija. Programma tievina attēla līnijas izmantojot Ženga-Sēna un diagonālās tievināšanas algoritmu un pēc tam tievinātās līnijas attēlā tiek izsekotas. Programma var tikt izmantota attēlu pētīšanā un analīzē. Kvalifikācijas darbā izstrādātajā programmatūrā ir realizēti algoritmi, kas nodrošina attēla līniju tievināšanu un izskošanu.

This qualification project is based on the results of the programming practice. The objective of this practice was to develop a program that traces curves in the image using thinning algorithm and the same was with the aim of this qualification project. Project features with software requirements specification and design documents as well as unit testing and it’s documentation. Image curves are thinned using Zhang-Suen and diagonal thinning algorithm and then traced. Program can be used for image research and analysis. The algorithms, which provide image curve thinning and tracing, are carried out in the developed program.
Image curve tracing by a thinning algorithm
Keywords: Datorzinātne