HIV inficētu bērnu aprūpe sociālā centrā - Šamaņina, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba mērķis ir noskaidrot HIV inficētu bērnu aprūpi sociālā centrā. Darba uzdevumi ir apkopot un analizēt zinātnisko literatūru par HIV, izpētīt HIV inficētu bērnu aprūpi sociālā centrā, aprakstīt pētniecības metodi un pētniecības instrumentu, veikt kvalitatīvo pētījumu, apkopot un analizēt pētījuma rezultātus, izstrādāt secinājumus, kā arī pielietot Florences Naitingeiles aprūpes teoriju darba teorētiskajam pamatojumam. Novērošanas jautājums – Kā HIV inficētu bērnu aprūpe atšķiras no HIV neinficētu bērnu aprūpes sociālā centrā? Pētījuma metode – kvalitatīvā, pētījuma instruments – novērošanas protokols. Iegūto datu apstrāde tika veikta apraksta veidā. Datu analīzē rezultāti tika izteikti aprakstos, šāda apstrāde sniedz pārskatāmu kopsavilkumu par iegūtajiem datiem. No iegūtajiem rezultātiem izdarīti secinājumi, kas rāda atšķirību starp HIV inficētu un HIV neinficētu bērnu aprūpi sociālā centrā.Atslēgas vārdi: HIV inficēts bērns, aprūpe, sociālais centrs.

The purpose of the paper is to identify HIV infected children care at the social center. The objectives of the page are to collect and analize scientific literature about HIV, to explore HIV infected children care at the social center, describe the method of the research and research tool, to perform research, compile and analyze the results, develop findings, use Florence Naitingeile environmental theory to reason the theorethical part of the page. The question of the research is - what is the difference between the care of HIV infected children and HIV non infected. The qualitative research method has been applied in the research. The observation protocol has been used as a research tool.At the end of the research, it was possible to conclude that the objective of the research had been achieved and the targets had been met. Conclusion - HIV infected children care is different than at HIV non infected. Keywords: HIV infected children, care, social center.
HIV infected child care in social care center
Keywords: Medicīna