Darba aizsardzības sistēmas pilnveide iestādē “Stāmerienas pils” - Ramka, Oskars (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba autors Oskars Ramka, Latvijas Universitātes Alūksnes filiāles 1.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas ‘’Darba aizsardzība’’ students. Kvalifikācijas darba temats ‘’Darba aizsardzības sistēmas pilnveide iestādē Stāmerienas pils.’’ Nesen savu ārējo krāšņumu atguvusī pils, kas Gulbenes novada pašvaldības īpašumā ir kopš 2016.gada. Tuvākajā laikā plānots veikt pils iekšpuses restaurāciju tajā pašā laikā iespēju robežās uzņemot apmeklētājus, tādēļ ir nepieciešama darba aizsardzības sistēmas pilnveide pilī. Kvalifikācijas darba apjoms ir 73.lappuses. Tas sastāv no 3 nodaļām un apakšnodaļām, ievada, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbs satur 1.tabulas, 22.attēlus un 6.pielikumus. Darba praktiskajā daļā tika veikta darbinieku anketēšana. Aptaujāti visi 7 pils darbinieki. Anketēšanas rezultāti apkopoti, izanalizēti un attēloti diagrammās.

The author of the qualification paper is Oskars Ramka, a student of the 1st level professional higher education study program “Labor Protection” of the Alūksne branch of the University of Latvia. The topic of the qualification paper "Improvement of the Labor Protection System in the Institution of Stāmeriena" The castle, which has recently regained its external splendor and has been owned by Gulbene municipality since 2016. In the near future, it is planned to restore the interior of the castle at the same time as possible to receive visitors, therefore it is necessary to improve the labor protection system in the castle. The scope of the qualification work is 73.pages. It consists of 3 chapters and subsections, an introduction, conclusions and proposals. The work contains 1.tables, 22.figures and 6.appendices. In the practical part of the work, employee surveys were conducted. All 7 employees of the castle were interviewed. The results of the survey are summarized, analyzed and shown in diagrams.
Improvement of labour protection system in the institution "Stāmerienas pils"
Keywords: Darba aizsardzība (Alūksnes filiāle) [RPIVA]; Darba vide; Riska faktori; Drošības zīmes; Darba aizsardzības sistēma