E-studiju materiālu izveide SCORM standartā - Cunska, Ramona (Latvijas Universitāte, 2014)
Tīmekļa bāzēta apmācība mūsdienās kļūst arvien populārāka. Pieprasījums pēc e-studiju materiāliem, kas veidoti pēc kāda noteikta standarta, pieaug, jo tie nodrošina to, ka materiāli var tikt atkārtoti izmantoti un darbināti vairākās pārvaldības sistēmās. Darbā tiek apskatīta e-mācīšanās, raksturotas pārvaldības sistēmas, uzskaitīti seši eksistējoši e-materiālu standarti, īpašu vērību pievēršot standartam SCORM un tā attīstībai. Pētījuma rezultātā ir izveidota metodoloģija SCORM jaunākajai versijai (Tin Can API) atbilstošu materiālu izveidei. Metodoloģiju autore pielietojusi e-studiju materiāla “Kvadrātvienādojumi” veidošanā. E-studiju materiāls ir ievietots SCORM Cloud vidē. Atslēgvārdi: e-mācības, mācību materiāli, standarts, SCORM, metodoloģija, SCORM Cloud, Tin Can API.

Web-based learning is becoming more popular nowadays. The demand for e-learning materials created based on a particular standard is growing because they ensure that the materials can be re-used and imported in multiple learning management systems. The work contains a research on e-learning, description of management systems. Six currently existing e-material standards are mentioned with a particular focus on the SCORM standard and its evolution. The outcome of the research is a methodology for e-material development based on SCORM standard newest version (Tin Can API). Based on this methodology the author has created an e-learning material “Quadratic equations”. The e-learning material is embedded into the SCORM Cloud. Keywords: e-learning, learning materials, standard, SCORM, methodology, SCORM Cloud, Tin Can API.
The creation of e-learning materials in SCORM standard
Keywords: Datorzinātne