Latvijas, Lietuvas, Igaunijas valdību īstenotās reemigrācijas politikas salīdzinājums - Krauze, Anija (Latvijas Universitāte, 2017)
Autore bakalaura darbā “Latvijas, Lietuvas, Igaunijas valdību īstenotās reemigrācijas politikas salīdzinājums” pēta valstu valdību īstenotās reemigrācijas politikas. Darba mērķis ir analizēt valdību īstenotās politikas, to nepilnības, noteikt tendences un izstrādāt ieteikumus politikas pilnveidošanai nākotnē. Teorētiskajā daļā aplūkoti jēdzieni: migrācija, reemigrācija, reemigrācijas politikas veidošanās, izklāstītas pētījuma veikšanā izmantotās metodes. Praktiskajā daļā tiek pētīta migrācijas attīstība un reemigrācijas politika Baltijas valstīs, veikta kvalitatīvo datu salīdzināšana un kvantitatīvā analīze, izmantojot Pīrsona korelāciju. Noslēgumā izdarīti secinājumi un izstrādāti ieteikumi reemigrācijas politikas pilnveidošanai Baltijas valstīs. Atslēgas vārdi: migrācija, reemigrācijas politika, Latvija, Lietuva, Igaunija.

The author of the bachelor's work “Comparison of Reemigration policy of Latvia, Lithuania and Estonia” explores government's re-emigration policies. The aim of the author`s work is to analyze the Government's policies, their failures, identify trends and make recommendations for policy development in the future. The theoretical part deals with the formation of the concepts: migration, return migration, return migration policy, as well as set out used methods. In the practical part author researches, the development of migration and return migration policy, carries out a qualitative comparison of data and quantitative data analysis using Pearson correlation. After the research the author draws conclusions and formulates recommendations for return migration policy. Keywords: migration, return migration policy, Latvia, Lithuania, Estonia.
Comparison of Reemigration policy of Latvia, Lithuania and Estonia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); migrācija; reemigrācijas politika; Latvija; Lietuva; Igaunija