Latvijas uzņēmumu maksātnespējas pazīmes - Petrosjana, Lusine (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma: Latvijas uzņēmumu maksātnespējas pazīmes. Diplomdarba mērķis ir analizēt 4 uzņēmumu: „GLOBAL TRADE”, „N & T”, „Mite”, „Viss Būvniecībai”; maksātnespējas pazīmes, pielietojot dažādas metodes, bankrota prognozēšanas modeļus, izstrādāt secinājumus un priekšlikumus maksātnespējas noteikšanai. Darbā tiek analizēti finanšu rādītāji no bilances, peļņas vai zaudējuma aprēķina, naudas plūsmas pārskata un šo rādītāju izmaiņas. Darbs sastāv no ievada, astoņām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 70 lapaspuses bez pielikumiem. Darba nobeigumā ir apkopoti maksātnespējas pazīmju analīzes rezultāti un izdarīti priekšlikumi Latvijas uzņēmumu maksātnespējas noteikšanai. Atslēgvārdi: maksātnespējas pazīmes, bankrota prognozēšana, finanšu rādītāji, ārējie faktori.

The theme of the graduation paper is “Insolvency symptoms in Latvian companies”. The purpose of the work is to analyze insolvency symptoms in 4 companies: „GLOBAL TRADE”, „N & T”, „Mite”, „Viss Būvniecībai”, using several methods, bankruptcy prediction models, to make a conclusion and develop suggestions to state insolvency in companies. In the research are analyzed financial figures from balance sheet, profit and loss statement, cash slow statement. The paper comprises of introduction, eight chapters, conclusions and suggestions. It consists of 70 pages without annexes. The final part of paper includes conclusion of analyzed insolvency symptoms and suggestions for stating insolvency in Latvian companies. Keywords: insolvency symptoms, bankruptcy prediction, financial figures, external factors.
Insolvency symptoms in Latvian companies
Keywords: Ekonomika