Elektromontāžas uzņēmuma SIA “Amatas Energo Celtnieks” darba vides riska faktori un to samazināšanas iespējas - Paeglītis, Raivis (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba autors ir Raivis Paeglītis 1.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas „Darba aizsardzība” students. Kvalifikācijas darba tēma ir: „Elektromontāžas uzņēmuma SIA “Amatas Energo Celtnieks ” darba vides riska faktori un to samazināšanas iespējas”. Kvalifikācijas darbs ir izstrādāts latviešu valodā, tā apjoms ir 66 lappuses un sastāv no trim nodaļām un apakšnodaļām. Darbā ir iekļautas 9 tabulas, 29 attēli, secinājumi un priekšlikumi, 2 pielikumi. Pirmajā nodaļā LR likumi un nozares darbību ietekmējošo normatīvo aktu analīze, apkopoti darba vides riski elektromontāžas nozarē, nelaimes gadījumu apkopošana elektromontāžas darbos, arodsaslimšanas inženierbūvniecības nozarē Otrajā nodaļā uzņēmuma darbības raksturojums, aprakstīta teorija Somijas 5 baļļu matricas metode vispārējai risku novērtēšanai, darbinieku aptaujas analīze. Trešajā nodaļā aizsardzības līdzekļi elektrodrošībā un to iedalījums, darba aprīkojums. Elektrodrošības līdzekļu glabāšanas kārtība, kontrole un uzskaite. Nobeigumā izstrādāti secinājumi un izteikti priekšlikumi.

The author of the qualification work is Raivis Paeglītis, a student of the 1st level professional higher education study program “Labor Protection”. The topic of the qualification work is: “Work environment risk factors of the electrical installation company SIA“ Amatas Energo Celtnieks ”and their reduction possibilities”. The qualification paper is developed in Latvian, its volume is 66 pages and consists of three chapters and subsections. The work includes 9 tables, 29 figures, conclusions and proposals, 2 appendices. The first chapter analyzes the laws of the Republic of Latvia and regulatory enactments affecting the operation of the industry, summarizes the risks of the work environment in the electrical installation sector, the compilation of accidents in electrical installation work, occupational diseases in the civil engineering sector The second chapter describes the company's operations, describes the theory of the Finnish 5-point matrix method for general risk assessment, analysis of employee surveys. In the third chapter protective equipment in electrical safety and its division, work equipment. Procedures for storage, control and accounting of electrical safety equipment. Finally, conclusions are drawn and proposals are made.
Risk factors of the working environment of the electrical installation company SIA "Amatas Energo Celtnieks" and their reduction possibilities
Keywords: Darba aizsardzība (Alūksnes filiāle) [RPIVA]; Elektromontāža; Darba vides riski; Risku novērtēšana; Darba aizsardzība