Latvijas pārtikas nozares eksporta konkurētspēja - Eglīte, Katrīna Agate (Latvijas Universitāte, 2023)
Eksporta attīstība un tā spēja konkurēt starptautiskajā tirgū ir būtiski valsts ekonomisko labklājību ietekmējoši faktori. Bakalaura darba “Latvijas pārtikas nozares eksporta konkurētspēja” mērķis ir noteikt Latvijas pārtikas nozares eksporta konkurētspēju un salīdzināt to ar Igaunijas un Lietuvas pārtikas nozares eksporta konkurētspēju. Pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijas pārtikas nozares eksports ir konkurētspējīgs. Lietuvas pārtikas nozares eksports ir konkurētspējīgāks nekā Latvijas, taču Lietuvas pārtikas nozares eksports ir mazāk konkurētspējīgs nekā Latvijas.

The expansion of exports and its ability to compete in the international market are significant factors influencing the country's economic prosperity The aim of the bachelor's thesis " Export Competitiveness of Latvian Food Industry" is to determine the export competitiveness of Latvia's food industry and compare it with the export competitiveness of Estonia and Lithuania's food industries. The results of the study indicate that Latvia's food industry export is competitive. Lithuania's food industry export is more competitive than Latvia's, but it is less competitive than Latvia's.
Export Competitiveness of Latvian Food Industry
Keywords: Ekonomika; eksporta konkurētspēja; pārtikas nozare; RXA indekss; RMA indekss; RTA indekss