Latvijas lauksaimniecības politika ES kontekstā. - Boikovs, Filips (Latvijas Universitāte, 2013)
Boikova Filipa maģistra darbs „Latvijas lauksaimniecības politika ES kontekstā” iesniegta starptautiska biznesa profesionālās augstākās izglītības maģistra grāda iegūšanai starptautiska biznesa programmā. Darba zinātniskais vadītājs Dr.oec., prof. Baiba Šavriņa. Maģistra darbs veltīts Latvijas lauksaimniecības politikas izpētei Eiropas Savienības kontekstā. Darbā tiek analizēta Latvijas lauksaimniecības politika un Eiropas Savienības kopējā lauksaimniecības politika. Apskatot Eiropas Savienības un Latvijas lauksaimniecības politikas mērķus, tajos var rast kopīgas iezīmes, tādas kā lauksaimnieciskās ražošanas racionālas attīstības nodrošināšanu, lauksaimniecībā nodarbināto personu ienākumu palielināšana, preču pirkšanas un pārdošanas cenu kontrolēšana u.c. Tomēr kā jau visās citās sfērās, arī te ir savas izmaksas, izdzīvot var tikai paši stiprākie un lielākie, bet pārējie pārkvalificējas vai arī bankrotē.

he promotion work „Latvian agricultural policy in the context of EU” by Philip Boikov to obtain the master’s degree in International Business has been worked out. Scientific supervisor of the work is Dr.oec., prof. Baiba Šavriņa. The work is performed to research Latvian agricultural policy in the EU context. In the work analysed Latvian agricultural policy and Common Agricultural policy. At first look the both agricultural policy have common aim’s like to provide rational agricultural production development, to increase the agriculturist income, to control the purchase and sale prices and so on. However how in all cases there are expenses too. Survive can only the strongest and hugest in this „game”, but the others should to retrain or to bankrupt. In this work are used scientific books, major publications and internet resources.
Latvian agricultural policy in the context of EU.
Keywords: Vadībzinātne