Atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes programmu īstenošana Latvijā - Eglīte, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs izstrādāts ar mērķi izpētīt atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes sistēmu iespējas Latvijā, izanalizēt atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes programmu īstenošanu Latvijā, kā arī izpētīt jaunākās izmaiņas likumdošanā saistībā ar dabas resursu nodokli. Darbā tiek analizēta dabas resursu nodokļa aprēķināšanas, maksāšanas kārtība, izpētīti iepakojuma veidi, to apsaimniekošana un apsaimniekošanas uzņēmējsabiedrību raksturojums, salīdzinājums. Darba nobeigumā izpētīts atkritumu iedalījums, to apsaimniekošanas sistēma, Latvijas ilgtspējas attīstības pamatnostādnes un nākotnes perspektīvas, analizēta depozīta sistēma un otrreizējās pārstrādes iespējas. Informācija iegūta no normatīvajiem aktiem, aktuālās biznesa literatūras, interneta resursiem un sabiedrības gada pārskata datiem. Maģistra darba apjoms ir 94 lappuses, kas sastāv no četrām nodaļām un satur 12 tabulas, 17 attēlus, 3 piemērus un 13 pielikumus. Izmantoti 52 literatūras avoti. Atslēgvārdi: iepakojums, dabas resursu nodoklis, atkritumu apsaimniekošana, depozītu sistēma, otrreizējā pārstrāde, Zaļā josta, Zaļais punkts.

Master's degree work is produced with the purpose of to probe in possibility of process of abandoners and processing systems Latvia, to analyse in carry of process of abandoners and processing programs out Latvia, as also probe in the legislation of the junior change in connection with the tax of nature resources. In is work analysed tax of nature resources calculations, cost order, packing kinds, their process and process companies description, comparison, are probed. In the division of abandoners, system, Latvia long abilities development basicraising and future prospects of their process, is work completion probed, the deposit system and possibilities of the second processing is analysed. Information is obtained from the normative acts, actual business literature, internet resources, as also public year review data. A master’s degree work volume is 94 pages, what are from four departments and contain 12 tables, 17 images, 3 examples and 13 appendixes. 52 literature springs are utillized. Keywords: packing, tax of nature resources, process of abandoners, system of deposits, second processing, Zaļā josta, Zaļais punkts.
Carry of process of abandoners and processing programms out in Latvia
Keywords: Ekonomika