Literārās pasakas žanrs L. Petruševskas daiļradē: "Nastojaschije skazki" - Budkeviča, Irina (Latvijas Universitāte, 2006)
Literārās pasakas žanrs L. Petruševskas daiļradē: „Nastojaschije skazki” Bakalaura darbs ir veltīts literārās pasakas žanra pētījumam mūsdienu rakstnieces L. Petruševskas pasaku krājumā „Nastojaschije skazki”. Tiek izpētīti tautas pasaku un L. Petruševskas literāro pasaku savstarpējie sakari. Galvenā uzmanība tiek vērsta uz tautas pasaku transformācijas procesu rakstnieces krājumā „Nastojaschije skazki”, kā arī L. Petruševskas novatorismam un personīgai manierei pasaku žanra ietvaros. Darba pirmā daļa nodarbojas ar tautas pasakas žanra izpēti. Otrajā daļā tiek izpētīta literārā pasaka, kura ģenētiski ir saistīta ar tautas pasakām. Darba trešā daļa tiek veltīta L. Petruševskas daiļrades izpētei.

Genre of a Literary Fairy-tale in the Works of L. Petrushevska „Nastojaschie skazki” The bachelor work is devoted to a literary fairy-tale genre researching in modern writer`s L. Petrushevska „Nastojaschie skazki” omnibus. Here are researched intercourses between a folk-tales and a literary fairy-tales of L. Petrushevska. The most attention is payed to a folk-tales transformation process in writers omnibus and her innovatings in fairy-tale genre. In the first part of the work there is a research of f folk-tale genre. In the work`s second part it is researched literary fairy-tale genre which is genetically related with folk-tales. The third part of the work is devoted to L. Petrushevska work „Nastojaschie skazki” researching.
Genre of a Literary Fairy-tale in the Works of Petrushevska "Nastojaschie skazki"
Keywords: Krievu filoloģija