Nogludinošo daļiņu hidrodinamikas metodes izpēte un lietojums - Lončs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2021)
Šis darbs ir veltīts nogludinošo daļiņu hidrodinamikas metodes izpētei un pielietojumam degšanas procesa simulācijai. Darbā tiek aprakstīta SPH metode, izpētītas SPH metodes aproksimācijas īpašības. Tiek apskatīts Eilera vienādojums, Navje-Stoksa vienādojums, siltumvadīšanas vienādojums un to atrisinājumi, izmantojot SPH metodi. Darbā tiek sastādīts degšana procesa modelis, pielietota SPH metode un aprakstīti rezultāti. Simulācijas tiek veiktas programmās MATLAB un OCTAVE.

This thesis is concerning with study of the numerical method "smooth particle hydrodynamics" (SPH) and an application for simulating a process of combustion. The SPH method is described and approximation properties of SPH are studied. The method is applied to the Euler equation, the Navier-Stokes equation and the convective heat equation. A mathematical model of combustion is presented and the SPH method is applied to it, numerical experiments are performed and the results are discussed. The method is implemented in MATLAB/OCTAVE.
Analysis and application of smoothed particle hydrodynamics
Keywords: Matemātika; SPH (nogludinošo daļiņu hidrodinamika); Navjē-Stoksa vienādojums; siltumvadīšanas vienādojums; degšanas process