Veselības aprūpes finansējums Latvijā un ES valstīs - Aleksejevs, Viktors (Latvijas Universitāte, 2009)
Magistra darbs „Veselības aprūpes finansējums Latvijā un ES ” sastāv no 3 nodaļām. Nodaļas ietver sevī veselības aprūpes finansēšanas principu pētījumu un finansēšanas analīzi Latvijā un ES valstīs, kā arī Latvija tiek salīdzināta ar ES valstu finansēšanu veselības aprūpei. Darba rezultātā tika veikta Latvijas veselības aprūpes finansēšanas problēmu analīze un piedāvātas šo problēmu risināšanas iespējas. Magistra darba apjoms ir 81 lappuses, tas satur 16 tabulas, 16 attēlus un 2 formulas. Darbā izmantoti 30 literatūras avoti. Darba izstrādei izmantota ekonomiskā literatūra, tai skaitā periodiskā un metodiskā literatūra par izvēlēto tēmu, kā arī elektroniskie resursi. Atslēgvārdi: veselības aprūpe, finansējums, fondi, investīcijas, e-veselība, infrastruktūra.

The master’s work „ Financing of public health care ”, consists of 3 parts. It contains the financing investigation and analysis of care of public health in Latvia and the EU countries and as Latvia has been compared to financing care of public health with the EU countries. In the conclusion, as a result of a work, problems of financing in Latvia were analised and solution possibilities were offered. The master’s work contains 81 pages, 16 tables, 16 visuals and 2 formulas. 30 bibliographical sources were used. The economic, periodic and methodical literature as well as internet resources were used. Keywards: health care, financing, fund, investment, e-health, infrastructure.
Financing of Public Health Care in Latvia and EU
Keywords: Ekonomika