Krāpšanas signāli finanšu pārskatos - Fursova, Valērija (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarbā “KRĀPŠANAS SIGNĀLI FINANŠU PĀRSKATOS” apkopotās galvenās problēmas: ietekmīgo amatpersonu finanšu krāpšana; krāpnieka motīvs un iespējas; revīzijas iemesls; krāpšanas signāli un to identificēšana finanšu pārskatos. Diplomdarba mērķis ir apkopot teoriju par krāpšanas risku identificēšanas paņēmumiem finanšu pārskatā, izdarīt secinājumus par aktuāliem paņēmieniem un izstrādāt priekšlikumus, lai veicinātu savlaicīgu krāpšanas risku identificēšanu finanšu pārskatos. Pētījuma rezultātā, teorētiskajā daļā, autore raksturoja krāpšanas jēdzienu un apkopoja krāpšanas veidus. Praktiskajā daļā, pielietojat horizontālo, vertikālo un finanšu analīzi, tiek piedāvāta metode iespējamo krāpšanas riska signālu identificēšanai.

The main problems of the “FRAUD SIGNALS IN FINANCIAL STATEMENTS”: financial fraud of influential officials; the motive and capabilities of the fraudster; the reason for the audit; the signals of fraud and their identification in financial statements. The aim of the diploma is compile a theory on fraud risk identification picks in the financial statement, to draw conclusions on current techniques and to develop proposals to facilitate the timely identification of fraud risks in financial statements. As a result of the study, in the theoretical part, the author described the concept of fraud and collected forms of fraud. In the practical part, using horizontal, vertical and financial analysis, a method is proposed to identify potential fraud risk signals.
Fraud signals in financial statements
Keywords: Ekonomika; finanšu pārskatu krāpšana; krāpšanas risks; krāpšanas signāli; krāpšanas koks; sarkanie karodziņi