Iedzīvotāju un apdzīvojuma struktūras izmaiņas Jaunpiebalgas pagastā pēc 2000.gada - Vanders, Toms (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs veltīts iedzīvotāju un apdzīvojuma struktūras izmaiņu izpētei Jaunpiebalgas pagastā. Darba mērķis ir analizēt iedzīvotāju un apdzīvojuma struktūras izmaiņas un to noteicošos faktorus Jaunpiebalgas pagastā pēc 2000. gada. Darbs izstrādāts Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Ģeogrāfijas nodaļā. Darba zinātniskā vadītāja - Dr.geogr. Ineta Grīne Pētījums sastāv no ievada, anotācijas latviešu un angļu valodā, 5 nodaļām, secinājumiem, literatūras saraksta un pielikumiem. Pētījumu papildina autora veidotās 5 tabulas, 11 grafiki, kartogrāfiskais materiāls un foto materiāls. Atslēgas vārdi: Jaunpiebalgas pagasts, iedzīvotāju skaits, iedzīvotāju sastāvs, apdzīvojuma struktūra.

This bachelor work is devoted to the study of inhabitant and settlement structure change in Jaunpiebalga Parish. Aim of the work is to analyze changes and determinants of inhabitant and settlement structure in Jaunpiebalga Parish after the year 2000. Work has been developed at the University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Sciences at the Department of Geography under supervision of Dr.geogr. Ineta Grīne. Bachelor work consists of introduction, annotation in Latvian and English, 5 chapters, conclusions, list of references and appendix. The work is supplemented by 5 tables, 11 figures, cartographic materials and photo materials. Keywords: Jaunpiebalga Parish, population and composition, settlement structure.
Changes in the population and settlement structure in Jaunpiebalga municipality after 2000
Keywords: Ģeogrāfija