Attēla kvalitāti ietekmējošie faktori datortomogrāfijas urogrāfijā - Koluža, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2012)
Pētniecības darba – Attēla kvalitāti ietekmējošie faktori datortomogrāfijas urogrāfijā –mērķis ir noskaidrot informāciju, kas nepieciešama, pirms DT urogrāfijas. Pētījums tika veikts vairākās ārstniecības iestādēs. Tika pielietota kvalitatīvā pētīšanas metode. Pētījuma instruments – izmeklējumi. Salīdzināt DT urogrāfijas izmeklējumus iepriekš sagatavotiem pacientiem un izmeklējumus, kas veikti neatliekamā kārtā, pēc vitālām indikācijām. Veicot pētījumu izmantoju veiktos izmeklējumus un literatūru, kā arī ņēmu vērā mutiskās pārrunas ar pacientiem, kuri uz izmeklējumu ieradās plānveidā, iepriekš sagatavojušies. Ieguvu viedokli, par pacientu sagatavošanos izmeklējumam. Darbā aprakstīju DT urogrāfiju, sagatavošanos izmeklējumam, kas veikti gan plānveidā, gan neatliekamā kārtā. Izmeklējuma norisi. Analizējot literatūru un literatūras avotus iepazinos ar iespējamām nieru pataloģijām. Aprakstīju pasākumus radiācijas drošībā un aizsardzībā, izmeklējuma kvalitātes nodrošināšanā. Pētījuma rezultātā noskaidroju, kāda informācija nepieciešama pacientam, lai tiktu kvalitatīvi veikts izmeklējums ar intravenozo kontrastvielu, kas sekmē pareizas un kvalitatīvas diagnozes noteikšanu.

Research work - Image quality factors influencing urography-CT aims to clarify the information needed before CT urography. The study was conducted in several medical institutions. Was used qualitative research methods. Study tool - Tests. Compare urography CT scans in patients pre-prepared and tests undertaken urgently, for vital indications. In carrying out research and investigations carried out using literature and took into account the oral interviews with the patients who came for follow-up examinations, pre-prepared. Benefit point of view, the preparation of the patient examination. The paper described the CT urography, preparation for tests undertaken both elective and emergency basis. The examination process. When analyzing the literature, and literature met with potential renal pathology. Described the action of the radiation safety and protection, examination quality. The study will find out what information the patient needs to be done qualitative examination with intravenous contrast agents, which contribute to sound quality and the diagnosis.
Factors affecting the image quality of CT urography
Keywords: Medicīna