Ķīnas politiskā un ekonomiskā interese Baltijas jūras reģionā - Ščipčinskis, Jēkabs (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir “Ķīnas politiskā un ekonomiskā interese Baltijas jūras reģionā”. Darba mērķis ir izpētīt Ķīnas politiskās un ekonomiskās intereses Baltijas jūras reģionā, kā arī aplūkot kādi iekšēji un ārēji faktori varētu būt vadījuši līdzšinējo Ķīnas pieeju šajā reģionā. Par darba teorētisko bāzi tiks izmantota sinerģija starp defensīvā neoreālisma un konstruktīvisma teorijām, autoram tā cenšoties parādīt gan materiālos, gan ideoloģiskos apsvērumus Ķīnas rīcībai un interesēm.

The subject of bachelor's thesis is “China’s political and economic interests in the Baltic sea region”. The aim of the thesis is to explore China’s political and economic interesents in the Baltic sea region, as well as to at what internal and external factors might have shaped China current approach to the region. As the theoretical basis of the work a synergie between defensive neorealism and constructivism, as the author will try to show both material and ideological reasons behind Chinas actions and interests.
China political and economical interests in Baltic sea region
Keywords: Politikas zinātne; Ķīna; BRI; straptautiskās attiecības; Baltijas jūras reģions; neoreālisms