2018.gada UIN reforma un tās ietekme uz SIA “Ātrais Torņu Serviss” saimnieciskās darbības rezultātu - Lazdāne, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba autore izvēlējās diplomdarba tematu “2018. gada UIN reforma un tās ietekme uz SIA Ātrais Torņu Serviss saimnieciskās darbības rezultātu”, jo 2018. gadā nodokļu reformas rezultātā, tika ieviests pilnīgi savādāks uzņēmuma ienākuma nodokļa modelis, kurš ir raisījis daudz jautājumu un neskaidrību gan no nodokļa piemērošanas jautājumiem, gan arī no ekonomiskā izdevīguma viedokļa. Diplomdarba mērķis - ir pamatojoties uz Latvijas Republikas likumdošanu, ekonomistu un finanšu speciālistu viedokļiem identificēt galvenās atšķirības Uzņēmuma ienākuma nodokļa aprēķina kārtībā un to ietekmi uz SIA Ātrais Torņu Serviss saimnieciskās darbības rezultātu. Pētījuma rezultātā autore konstatē būtiskākās atšķirības uzņēmuma ienākuma nodoklī pirms un pēc reformas, kā arī sniedz konkrētus priekšlikumus SIA Ātrais Torņu Serviss vadībai, reformas mērķu sasniegšanai savā uzņēmumā.

The theme of the diploma paper is “Corporate Income Tax reform in 2018 and its impact on the economic activity result of Ltd. Ātrais Torņu Serviss”, because in 2018 a completely new corporate income tax model was introduced, which has caused a lot of questions and uncertainty for both accountants and company managers. The aim of the diploma paper is to identify the main differences in the procedure of calculating corporate income tax and their impact on the economic activity result of Ltd. Ātrais Torņu Serviss based on the legislation of the Republic of Latvia, and economists’ and financial specialists’ point of views. As a result of the research, the author finds the most significant differences in corporate income tax before and after the reform, as well as provides specific proposals to the management of Ltd. Ātrais Torņu Serviss to achieve the goals of the reform in the company.
Corporate Income Tax reform in 2018 and its impact on the economic activity result of Ltd. Ātrais Torņu Serviss
Keywords: Ekonomika; uzņēmuma ienākuma nodoklis; nodokļu reforma; nodokļi Latvijā; tax reform