Jauni temonosēdmateriāli no radiācijķīmiski modificēta izotaktiskā polipropilēna / elastomēru kompozīcijām, to struktūra un deformatīvās īpašības - Fjodorovs, Pavels (Latvijas Universitāte, 2013)
Jauni termonosēdmateriāli no radiācijķīmiski modificēta izotaktiskā polipropilēna/ elastomēru kompozīcijām, to struktūra un deformatīvās īpašības. Fjodorovs P., zinātniskais vadītājs Dr. habl. ķīm., prof. Kaļķis V. Maģistra darbs, 49 lappuses, 22 attēli, 12 tabulas, 41 literatūras avots, 4 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā pētīti izotaktiskā polipropilēna izveidoto kompozīciju maisījumi ar elastomēriem (EPDM, NBK un HPE), pie 10, 20, 30, 50, 70, 80 un 90 masas %, ar un bez šķērssaistīšanās aģentiem (3 m.% BAD vai 3 m.% TMPTA) uzlabojot komponentu savietojamību ievadot kompozīcijās 1 m.% stearīnskābi. Tiek pētītas un salīdzinātas materiālu mehāniskās, deformatīvās un termonosēdumu īpašības, pie elektronu starojuma absorbētajām dozām 25-150 kGy. POLIPROPILĒNS, ELASTOMĒRI, MAISĪJUMI, ŠĶĒRSSAISTĪŠANĀS PROMOTORI, JONIZĒJOŠAIS STAROJUMS, MEHĀNISKAS ĪPAŠĪBAS, TERMONOSĒDMATERIĀLI.

New thermosetting materials of radiationchemically modified isotactic polypropylene/ elastomer compositions, their structure and deformation properties. Fjodorovs P., supervisor Dr.h.chem. Kaļķis V. Master’s thesis, 49 pages, 22 figures, 12 tables, 41 literature references, 4 appendixes. In Latvian. Multiphase composites of isotactic polypropylene with elastomers (EPDM – ethylene-propylene-diene copolymer, NBR – nitrile-butadiene copolymer, and CPE – chlorinated polyethylene) at elastomers content 10, 20, 30, 50, 70, 80 and 90 wt.% with and without cross-linking promoters (3 wt.% BAD or 3 wt.% TMPTA), compatibilized with 1 wt.% stearic acid have been investigated in this work. Mechanical, deformation, and thermosetting properties have been investigated and compared at electron radiation absorbed doses 25-150 kGy. POLYPROPYLENE, ELASTOMERS, BLENDS, CROSS-LINKING PROMOTERS, IONIZING RADIATION, MECHANICAL PROPERTIES, THERMOSETTING MATERIALS.
New thermosetting materials of radiationchemically modified isotactic polypropylene / elastomer compositions, their structure and deformation properties
Keywords: Ķīmija