Verdzības modelis Dienvidu štatos un tā vērtējums ASV historiogrāfijā - Saulītis, Roberts (Latvijas Universitāte, 2013)
Verdzība Amerikas Savienoto Valstu Dienvidu štatos pastāvēja laika posmā no 17. gadsimta sākuma līdz 1865. gadam. Tā veidoja Dienvidu štatu ekonomiku, sociālo iekārtu, ietekmēja kultūru un pamatprincipus. Bakalaura darbs Verdzības modelis Dienvidu štatos un tā vērtējums ASV historiogrāfijā analizē ASV vēstures zinātnē radītos pētījumus par verdzības modeļa aspektiem un afroamerikāņu vēsturi, un secina, ka hronoloģiski ir izveidojušās vairākas historiogrāfijas skolas, kas pārstāv atšķirīgus viedokļus par verdzības elementiem un afroamerikāņu lomu ASV sabiedrībā.

The slavery in Southern United States existed from the beginning of 17th century until 1865. It formed Southern state economy, social structure, influenced culture and ground rules. Bachelor’s thesis, Model of Slavery in Southern States and its Judgment in USA Historiography, analyzes researches about aspects of model of slavery and Afro-American history, and argues that several schools of historiography, which represent various opinions about elements of slavery and Afro-American role in United States society, have been established in chronological order.
Model of slavery in Southern states and its judgement in USA hitoriography
Keywords: Vēsture