Foto un grafikas sintēze spēļu kāršu dizainā - Jansone, Rita (Latvijas Universitāte, 2023)
Mūsdienās spēļu kāršu komplekts visticamāk ir atrodams katrā mājsaimniecībā. Kāršu spēle pastāv jau vairākus gadsimtus un pašas kārtis lai arī laika gaitā ir mainījušās, savu aktualitāti nav zaudējušas. Spēļu kāršu komplekts aizņem pavisam nedaudz vietas. Un sava parocīgā izmēra dēļ bieži vien uzvar starp citām spēlēm, kuras ņemt līdzi atpūtas braucienā vai ciemojoties pie draugiem. Autores darba mērķis ir izveidot aktuālu un mūsdienīgu spēļu kāršu komplekta dizainu. Pētījuma jautājums: Kādas ir aktuālās mūsdienu tendences spēļu kāršu dizainā. Atslēgas vārdi: grafiskais dizains, spēļu kārtis, foto un grafikas sintēze

At present day a deck of playing cards is likely to be found in every household. Card games have existed for several centuries and the cards themselves, although they have changed over time, have not lost their relevance. A deck of playing cards takes up very little space. And due to its handy size, it often wins among other games to take with you on a leisure trip or when visiting friends. The purpose of the author's work is to create contemporary and modern design of a set of playing cards. Research question: What are the current trends in playing cards design. Keywords: graphic design, playing cards, photo and graphics synthesis
Synthesis of Photography and Graphics in Playing Cards Design
Keywords: Mākslas zinātne; grafiskais; dizains; spēļu; kārtis; foto