Lugu izdevumi latviešu grāmatniecībā kopš 1991.gada - Voropajeva, Linda (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā „Lugu izdevumi latviešu grāmatniecībā kopš 1991.gada” pētījuma problēma ir tāda, ka pašlaik nav atrodami pētījumi, kuros būtu apkopota informācija par publicētajiem lugu izdevumiem latviešu grāmatniecībā konkrētajā laika posmā. Bakalaura darba mērķis bija apkopot ziņas par lugu izdevumiem latviešu grāmatniecībā no 1991. līdz 2011. gadam. Darba galvenie rezultāti – ir atlasīti lugu izdevumi, kas ir izdoti atsevišķās grāmatās. Latviešu oriģināldramaturģijā tādi ir 115, bet dramaturģijas tulkojumi ir 23. Ir apzināti izdotākie autori, nosakot, cik lugu izdevumu ir publicēti katram autoram šajā laika posmā. Ir uzzināts autora, režisora un izdevēja viedoklis par lugu izdevumiem. Noskaidrots, kāds šajā laika posmā ir lugu oriģinālizdevumu un tulkojumu īpatsvars. Atslēgvārdi: lugas, dramaturģija, dramaturgi, lugu izdevumi

Bachelor's thesis „Editions of plays in Latvian bookselling since 1991” problem is that currently there are no research papers with information about published plays in Latvian bookselling during that period. Bachelor's thesis aim was to gather information about published plays in Latvian bookselling from 1991 to 2011 year. Main results - have been selected plays that are published in separate books. In Latvian drama there are 115 books, but the drama translations are 23. Have been identified, which authors have the biggest number of published books in that period of time. In thesis is shown opinion about drama of author’s, director’s and publisher's point of view. In thesis is shown ratio of Latvian drama and translated drama. Keywords: drama, play writers, editions of plays
Editions of plays in Latvian bookselling since 1991.
Keywords: Bibliotēkzinātne