Laikmetīgā mākslas centra “KIM?” un Rīgas pilsētas izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” mārketinga aktivitāšu novērtējums - Roze, Agnija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba „Laikmetīgā mākslas centra “Kim?” un Rīgas pilsētas izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” mārketinga aktivitāšu novērtējums” mērķis ir noskaidrot abu mākslas iestāžu mārketinga komunikācijas aktivitātes, sociālo tīklu komunikāciju un piedāvātos pasākumus jauniešu auditorijai un patstāvīgajiem mākslas iestāžu interesentiem. Darba autore vēlējās noskaidrot, kādas aktivitātes motivē jauniešus un patstāvīgo mākslas iestāžu interesentus apmeklēt mākslas iestādes. Darba izstrādei izvirzīti uzdevumi: teorētiskās literatūras apskats; pētījuma metodoloģijas izstrāde; datu iegūšana un apstrāde; rezultātu novērtēšana; secinājumu izdarīšana. Secināts, ka aktivitātes, kas piesaista un motivē patstāvīgos mākslas iestāžu interesentus un jauniešus ir dažāda veida pasākumi – izstādes, teātra apmeklējumi, mākslas galerijas, mākslas centri. Abas mākslas iestādes – “Kim?” un “Rīgas mākslas telpa” komunikāciju veido, balstoties uz iztādes satura, taču “Kim?” izmanto vairāk komunikācijas instrumentus nekā “Rīgas mākslas telpa”.

The aim of bachelor paper „ Contemporary Art Centre KIM? and Riga city exhibition hall “Riga Art Space” marketing evaluation” is to find out the marketing communication activities of the two art institutions, social network communication and the activities offered to the audience of young people and independent visitors of art institutions. The author wanted to find out what activities motivated young people and independent visitors of art institutions to visit art institutions. The following tasks were set: to identify the theoretical literature; to develop a methodology for research; data acquisition and processing, evaluate results; draw conclusions. It has been concluded that activities that attract and motivate independent visitors of art institutions and young people are different types of events - exhibitions, theatre visits, art galleries, art centers. Both art institutions - "Kim?" And "Riga Art Space" make communication-based on content, but "Kim?" uses more communication tools than "Riga Art Space".
Contemporary Art Center KIM? and Riga city exhibition hall “Riga Art Space” marketing evaluation
Keywords: Komunikācijas zinātne; mākslas iestādes; jaunieši; patstāvīgie mākslas iestāžu interesenti; "Kim?"; "Rīgas mākslas telpa"