Mārketinga komunikācija un tēla veidošana: zīmola "Esté" gadījums - Vīksna, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs “Mārketinga komunikācija un tēla veidošana: zīmola "Esté" gadījums” ir izstrādāts ar mērķi noskaidrot zīmola un tā komunikācijas nozīmi tēla veidošanas un pirkuma lēmuma pieņemšanas procesā, kā arī veikt zīmola "Esté" mārketinga komunikācijas un tēla izpēti, gūstot patērētāju viedokli. Darba ietvaros izpētīta teorētiskā literatūra par mārketingu, tā konceptiem, integrētā mārketinga komunikāciju, patērētāju uzvedību, kā arī zīmolu, tā tēla veidošanu un ietekmi. Metodoloģijā apskatīta teorija par intervijām un aptaujām. Izmantojot šīs pētniecības metodes, izstrādāta empīriskā daļa. Iegūtie dati tika apkopoti, veikta to analīze un secinājumi. Pētījuma rezultāti apstiprina zīmola ietekmi pār patērētāju pirkuma lēmuma pieņemšanā un "Esté" mārketinga komunikācijas taktiku efektivitāti.

The theme of bachelor’s thesis is “Marketing communication and brand image: case of brand "Esté"”. The aim of this study is to find out the importance of brand and its communications role in image creating and purchase decision-making processes, as well as to conduct the brand "Esté" marketing communication and image research. The theoretical base consists of theories about marketing, its concepts, integrated marketing communication, consumer buyer behaviour, image branding and its impact. As part of the study, three research methods are used – interview, focus group interview and survey. The obtained data are collected and analysed. The results show brand impact in purchase decision-making processes and the effectiveness of the brand "Esté" marketing communication tactics.
Marketing communication and brand image: case of brand "Esté"
Keywords: Komunikācijas zinātne; mārketings; zīmols; integrētā mārketinga komunikācija; tēla veidošana; Esté