Lineārās kooperatīvas spēles ar nestriktām koalīcijām - Šatrova, Jevgenija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs ir veltīts lineārām kooperatīvām spēlēm ar nestriktām koalīcījām. Darbā tiek dots neliels ieskats klasiskājā kooperatīvo spēļu teorijā. Tiek apskatītas trīs lineāro kooperatīvu spēļu klases, pieņemot, ka spēlētāji var piedalīties koalicījā daļēji. Liela uzmanība ir pievērsta vinnesta sadales pamatprincipiem, Šeplī vektoram un kodolam. Tiek pamatota nepieciešamība uzstādīt papildus ierobežojumus nestriktās spēles kodolam un ieviest stabila kodola jēdzienu. Visi jēdzieni ir ilustrēti ar piemēriem.

This paper is devoted to the linear cooperative games with fuzzy coalitions. The paper gives a brief insight into the crisp cooperative game theory. Considered three types of linear cooperative games in the case of fuzzy coalitions. Particular attention is paid to imputation principles, Shapley value and core. The need to impose some additional restrictions on the fuzzy core for introducing strong fuzzy core is justified. All concepts are illustrated with examples.
Linear cooperative games with fuzzy coalitions
Keywords: Matemātika; lineārā kooperatīvā spēle; nestrikta koalīcija; līdzdalības līmenis; stabils nestrikts kodols; Šeplī vektors