Tiesību attīstības īpatnības Skandināvijā 12. - 15. gs. - Trifonovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba par tiesību attīstības īpatnības Skandināvija no XII līdz XV gadsimtam. Skandināvija ir ģeogrāfiskais reģions, kas atrodas Ziemeļeiropā un sastāv no Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas. Bakalaura darbā tiek aplūkota karaļvara attīstība Skandināvijā. Ka arī tiek aplūkots mantošanas tiesības, ģimenes tiesības, lietu tiesības, nodokļu tiesības un kanonisku tiesību ietekme uz Skandināvijas tiesību attīstību. Tiek analizēti Skandināvijas tiesību avoti salīdzinot ar kontinentālu Eiropas tiesību avotiem. Skandināvijas ģeogrāfiskais stāvoklis spēlēja svarīgu lomu tiesību attīstībā, tāpēc kā Skandināvijas valstis atrodas vistālāk no Eiropas kultūras centra – Romu. Viena no galvenās Skandināvijas tiesību attīstība īpašība ir vāja romiešu tiesības ietekme.

This degree work is about specifitys of law development in Scandinavia starting with the XII and ending with XV. Scandinavia is a geographical region in Northern Europe, it consist of the kingdoms of Norway, Sweden and Denmark. Degree work deals with royal power development in Denmark, Norway and Sweden. The questions of inheritance law, family law, property law, fiscal law and church law influence are also being considered. Sources of Scandinavian law at the mentioned period comparing with continental Europe legal sources are also being analised. Scandinavian geographic location plays a great role in law development, because Scandinavian countries are situated too far from continental Europe culture center – Rome. Mayor specifity of law development in Scandinavia is weak influence of church and civil law.
Specifity in Scandinavian law development XII - XV century
Keywords: Juridiskā zinātne