Apgrozāmo līdzekļu apgrozības paātrināšanas iespējas - Sļepakova, Vera (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs par tēmu „Apgrozāmo līdzekļu apgrozības paātrināšanas iespējas” sastāv no 4 daļām. Darbā tiek aplūkota apgrozāmo līdzekļu būtība un aprites rādītāji teorētiskajā skatījumā, kā arī uz konkrēta reāli strādājoša ražošanas uzņēmuma piemēra aplūkoti apgrozāmo līdzekļu sastāvdaļas un aprēķināti apgrozāmo līdzekļu aprites rādītāji, noskaidrots par apgrozāma kapitāla pārvaldīšanu un apgrozāma kapitāla paātrināšanas metodēm. Darba beigās tiek veidoti secinājumi, kā arī doti priekšlikumi tālākajai veiksmīgai attīstībai. Darbs papildināts ar tabulām un zīmējumiem, ar kuras palīdzību noskaidroti visi nepieciešamie skaitļi, kā arī attēloti grafiskā skatījumā, maģistra darba mērķa sasniegšanai. Darba pētīšanas gaitā tika konstatēts, ka uzņēmumam ir diezgan laba un pārdomāta apgrozāmo līdzekļu vadīšanas stratēģija.

MA paper, which theme is „Possibilities of the acceleration of the turnover of the current assets”, consists of 4 chapters. In the MA paper there are considered the essence of the current assets and indicators of the turnover from the theoretical point of view, as well as on the basis of the real existing manufacturing enterprise the component parts of the current assets are considered and indicators of the turnover of the current assets are calculated, as well as the methods of the administration of the working capital and methods of the acceleration of the working capital are clarified. At the end of the paper there are made conclusions, as well as suggestions for the further successful development are given. In order to achieve the aim of the MA paper, MA paper has tables and drawings, by means of which all necessary figures are clarified, as well as they are depicted graphically. During the research of the MA paper it is stated, that the enterprise has rather well-considered strategy of the administration of the current assets.
Turnover accelaration facilities of current assets
Keywords: Ekonomika