"PIK NIK PARKA" vadīšanas pilnveidošanas iespējas, izmantojot sistēmiskās domāšanas pieeju. - Umbraško, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz sistēmpieejas metodi un empīrisko pētījumu, izstrādāt priekšlikumus „Pik Nik parka” vadīšanas pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Darba pirmajā nodaļā apkopota teorētiska informācija par sistēmpieeju un tās attīstību dažādu sistēmteorētiķu skatījumā. Otrajā nodaļā aprakstīts sistēmteorijas pielietojums organizācijas darbībā. Darba trešajā nodaļā tiek pētītas „Pik Nik parka” pilnveidošanās iespējas, izmantojot sistēmisko pieeju. Darba nobeigumā ir apkopoti galvenie secinājumi un formulēti priekšlikumi uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Bakalaura darba izstrādei izmantoti literatūras avoti gan latviešu, gan angļu, gan krievu valodā. Bakalaura darbs sastāv no 62 lappusēm, tajā ir 29 attēli un 1 tabula. Atslēgvārdi: sistēmteorija, sistēmpieeja, sistēmiskā domāšana, radošā domāšana.

The Bachelor’s thesis main objective is to create proposals for „Pik Nik parks” management improvement by using basis of the system theory and of empirical studies. Bachelor’s work consists of 3 chapters. The first chapter describes systems thinking and evolution of it by some system thinking theorists. The second chapter is about using system thinking in organizations. The third chapter explores „Pik Nik parks” improvement opportunities through system thinking. In the final part of the bachelor’s work, conclusions are summarized and proposals for management development opportunities are given. There are sources in Latvian, English and Russian languages used to complete the thesis. The volume of work are 62 pages, contains 29 images and 1 table. Keywords: systems theory, systems thinking, systemic thinking, creative thinking.
Management improvement opportunities for "Pik Nik parks" through using systems thinking.
Keywords: Vadībzinātne