Cilvēkresursu izmantošanas efektivitātes novērtēšanas iespējas - Valtere, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā „Cilvēkresursu izmantošanas efektivitātes novērtēšanas iespējas” tiek apskatīta cilvēkresursu darba efektivitātes novērtēšanas iespēju problēma. Darba mērķis ir izpētīt cilvēkresursu efektivitātes uzlabošanas iespējas mūsdienu uzņēmējdarbībā, atklājot tās novērtēšanas iespēju priekšrocības un trūkumus, kā arī izstrādāt virkni nosacījumu, kuri palīdz uzlabot cilvēkresursu efektivitātes novērtēšanas iespējas uzņēmējdarbībā. Darba rezultātā autore izdara secinājumus un izvirza priekšlikumus cilvēkresursu izmantošanas efektivitātes novērtēšanas iespēju uzlabošanai, kas veicinātu cilvēkresursu darba, un, līdz ar to kopējās uzņēmumu darbības attīstību. Maģistra darbu var izmantot, cilvēkresursu darba efektivitātes pētīšanas laikā, kā arī to novērtēšanas esošo metožu izvēlē vai jauno metožu izstrādāšanās laikā, ar nolūku veidot pēc iespējas efektīvāko cilvēkresursu izmantošanas novērtēšanas sistēmu.

ANOTATION In the master’s paper “ Human recource efficiency opportunities assessment" is discussed about the human resources evaluation of effectiveness problem. Master’s paper objective is to explore possibilities for improving human resources effectiveness in today's business by revealing its assessment to the advantages and disadvantages, as well as to work out number of conditions that help improve human resources effectiveness of business opportunities. In master’s paper the author draws conclusions and puts forward proposals for human resources evaluation of effectiveness that helps to enhance human resources work, and, consequently, the overall business development. Master's paper can be used, the efficiency of human research at the time, as well as the evaluation of the choice of methods or new methods for time in order to produce the most efficient use of human resources evaluation system.
Possibility to assess the effectiveness of human resources
Keywords: Vadībzinātne