Darba vides risku novērtēšana uzņēmumā, kas nodarbojas ar apzaļumošanu un teritorijas labiekārtošanu - Cedere, Aiga (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba vides risku novērtēšana uzņēmumā, kas nodarbojas ar apzaļumošanu un teritorijas labiekārtošanu. Cedere A., zinātniskā vadītāja doc., Dr.med. Roja Ž. Diplomdarbs, 78 lappuses, 22 attēli, 40 tabulas, 26 literatūras avoti, 9 pielikumi. Latviešu valodā. DARBA VIDE, ĶĪMISKIE RISKI, ERGONOMISKIE RISKI, TROKSNIS, VIBRĀCIJA, PSIHOLOĢISKAIS KLIMATS, DARBSPĒJU INDEKSS. Darbā ir veikta darba vides risku novērtēšana apstādījumu ierīkošanas nodaļā. Balstoties uz literatūras datiem, aprakstīts par darba vides novērtēšanas nozīmīgumu, strādājošo arodveselības problēmām: ķīmisko vielu iedarbību, muskuļu un skeleta sistēmas slimībām, balsta un kustību sistēmas darbības traucējumiem. Veikta darbinieku aptauja. Identificēti darba vides riski. Pielietas dažādas riska novērtēšanas metodes. Sniegtas praktiskās rekomendācijas risku samazināšanai.

Work Environment Risk Assessment in Greening and Territory Improvement Enterprise. Cedere A., supervisor doc., Dr.med. Roja Z. Diploma thesis, 78 pages, 22 pictures, 40 tables, 26 literature references, 9 appendices. In Latvian. WORK ENVIRONMENT, CHEMICAL RISK, ERGONOMIC RISK, NOISE, VIBRATION, PSYCHOLOGICAL CLIMATE, WORKABILITY INDEX. Work has been carried out about the assessment of risks of installing green section. Based on literature data that describes the importance of evaluation of the working environment, occupational health problems of workers: chemical exposure, musculoskeletal diseases, musculoskeletal disorders. Conducted a survey of employees. Identified the environmental risks. The use of different methods of risk assessment. Provides practical recommendations for risk reduction.
Work Environment Risk Assessment in Greening and Territory Improvement Enterprise
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze