Sociālpedagoģiskā darbība emocionālās vardarbības mazināšanā Oskara Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolā 6-8.klasēs - Lucava, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Lauras Lucavas diplomdarbs „Sociālpedagoģiskā darbība emocionālās vardarbības mazināšanā Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā 6.-8.klasēs”. Diplomdarba mērķis: raksturot emocionālo vardarbību pret skolēniem vispārizglītojošā skolā un izstrādāt un aprobēt sociālpedagoģiskās darbības programmu emocionālās vardarbības mazināšanā Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā 6.klasē. Diplomdarbā tiek apskatītas sekojošas tēmas: vardarbības jēdziens, emocionālā vardarbība, tās cēloņi un sekas, emocionālās vardarbības specifiskās izpausmes un mazināšanas iespējas vispārizglītojošā skolā, Latvijā veikto pētījumu par emocionālo vardarbību raksturojums. Diplomdarba ietvaros veikts sociālpedagoģisks pētījums, izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma un veikta programmas aprobācija.

Diploma thesis Socio-Pedagogical Activity to Reduce Emotional Violence in Oskars Kalpaks’ Riga Folk Art Elementary School in Grades 6 – 8 made by Laura Lucava. Target of diploma thesis: to characterize emotional violence against pupils in comprehensive school and to develop and approve Socio-Pedagogical activity program for emotional violence reduction in Oskars Kalpaks’ Riga Folk Art Elementary School in Grade 6. The following topics in diploma thesis are discussed: concept of violence, emotional violence, its reasons and consequences, the specific manifestations of emotional violence and reduction possibilities in comprehensive school, the characteristics of emotional violence research carried out in Latvia. Was carried out Socio-pedagogical research, developed Socio-pedagogical activity program and approbation was carried out.
Socio-Pedagogical Activity to Reduce Emocional Violence in Oskars Kalpaks’ Riga Folk Art Elementary School in Grades 6 – 8
Keywords: Pedagoģija; emocionālā vardarbība; emocionālās vardarbības mazināšana; sociālpedagoģiskā darbība; vardarbība