Perifēro vēnu katetru pielietošana, aprūpe, komplikācijas - Purviņa, Vita (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Perifēro vēnu katetru pielietošana, aprūpe un komplikācijas” mērķis ir izvērtēt literatūru par perifēro vēnu katetru pielietošanu, aprūpi un komplikācijām. Praktiskajā daļā tiek apzināta un izvērtēta līdzšinējā pielietošanas, aprūpes un komplikāciju prakse. Hipotēze – 1. Māsas praktizē pareizu PVK aprūpi un pielietošanu. 2.Māsas savā praksē saskaras un novēro PVK komplikācijas. Praktiskajā daļā tiek izmantots kvantitatīvs pētījums, divas respondentu grupas, 240 pētījuma dalībnieki. Pētījuma instruments - anketa. Bakalaura darbs sastāv no 5 nodaļām un 4 pielikumiem. Darbā izmantoti 28 literatūras avoti.

The bachelor's work “Peripheral vein catheters, care and complications” aims to evaluate literature on the use, care and complications of peripheral vein catheters. The practical part shall identify and evaluate existing practices for use, care and complications. Hypothesis – 1. Nurses practice the proper care and application of PVC. 2. The nurses in their practice face and observe the complications of the PVC. The practical part uses a quantitative study, two groups of respondents, 240 participants in the study. Study tool questionnaire. The bachelor's thesis consists of 5 chapters and 4 appendices. 28 literature sources are used in the work.
Peripheral Vein Catheters, Care, Complications
Keywords: Medicīna; perifērie vēnu katetri; pielietošana; aprūpe; komplikācijas