Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi, IV: Konferences referātu tēzes (Valmieras muzejs, 2018. gada 23. novembrī) - LU Latvijas vēstures institūts; Valmieras muzejs (My University, 2018)
Šogad jau ceturto reizi LU Latvijas vēstures institūts un Valmieras muzejs rīko pasākumu “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi”, kas adresēts topošajiem vēstures pētniekiem un humanitārās un mākslas zinātņu nozares studentiem, kuru starpdisciplinārie pētījumi ietver vēsturi. Pasākums iedibināts VPP Letonika ietvaros kā zināšanu pārnesi nodrošinoša aktivitāte, kas tuvina zinātniekus un studentus. Šogad lasījumiem pieteikts 21 referāts. Autori pārstāv Latvijas Universitāti, Daugavpils Universitāti, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Latvijas Kultūras akadēmiju un Latvijas Mākslas akadēmiju. Lasījumiem pieteikto ziņojumu hronoloģiskais un tematiskais diapazons ir ļoti plašs: no paleolīta apmetnes izpētes rezultātiem līdz Latvijas Tautas frontes Augstākās Padomes frakcijas darbības 1991. gadā izvērtējumam. Pasākuma ietvaros referenti pieslīpē savas prasmes uzstāties, argumentēt un aizstāvēt sava pētījuma rezultātus. Referāti, pārstrādāti zinātniskos rakstos, būs publicēti anonīmi recenzētā rakstu krājumā.

This year, for the fourth time the Institute of Latvian History, University of Latvia and Valmiera Museum are organising an event called “Scholary Readings of Young Historians" addressed to the emerging researchers of history and to the students of humanities and art sciences whose studies involve aspects of history. The event was established within the framework of the State Research Programm "Letonika" as a knowledge transfer activity that brings together scientists and students. The authors represent the University of Latvia, Daugavpils University, the Latvian Academy of Music, Latvian Academy of Culture and the Latvian Academy of Arts. The chronological and thematic range of reports is very broad: from the findings of a study of a Paleolithic settlement to the evaluation of the activities of the Popular Front Faction at the Supreme Council of Latvia in 1991. The event help the speakers to improve their skills to present, substantiate and uphold the findings of their research. Research papers, based on the delivered reports, will be published in an anonymously peer-reviewed collection.
The 4th Annual Conference "Scholarly Readings of Young Historians": Abstracts
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects