Didaktiskās spēles āra vidē bērnu sadarbības pilnveidei pirmsskolas izglītības trešajā posmā - Ozoliņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autore. Madara Ozoliņa Darba tēma. Didaktiskās spēles āra vidē bērnu sadarbības pilnveidei pirmsskolas izglītības trešajā posmā. Darba mērķis. Izpētīt didaktiskās spēles āra vidē bērnu sadarbības pilnveidei pirmsskolas izglītības trešajā posmā. Teorētiskā daļa. Tiek analizēti zinātniskā literatūra par sadarbības būtību pirmsskolas izglītības trešā posma bērniem, izzinātas metodes, paņēmieni un didaktiskās spēles āra vidē sadarbības pilnveidei. Praktiskā daļa. Tiek noteikta pētījuma metodoloģija, analizēts pirmsskolas izglītības trešā posma bērnu sākotnējais un atkārtotais sadarbības līmenis pēc pedagoģiskās izmēģinājuma darbības. Tiek atklāts, kā piedāvāt bērniem didaktiskās spēles āra vidē, lai pilnveidotu sadarbību. Rezultāti parāda, ka sadarbības līmenis ir audzis no 151 punkta uz 177 punktiem. Pieaudzis par 26 punktiem. Darba struktūra. Darbā ir 39 lpp., 16 tabulas, 3 attēli, 42 izmantotā literatūras un avotu vienības. Atslēgas vārdi. Sadarbība, pilnveides iespējas, pirmsskolas izglītības trešā posma bērni, didaktiskās spēles, āra vide.

The author of the paper. Madara Ozolina The topic of the paper. Didactic games in the outdoor environment for the improvement of children's cooperation in the third stage of preschool education. Purpose of the paper. To study didactic games in the outdoor environment for the impro-vement of children's cooperation in the third stage of preschool education. Theoretical part. The works of various authors on cooperation for children in the third stage of preschool education are analyzed, with which methods, techniques, and didactic games in the outdoor environment could improve cooperation. Practical part. Various research methods are considered, and the initial and repeated level of cooperation of the children in the third stage of preschool education after the pedagogical trial activity is analyzed. It is revealed how to offer children didactic games in an outdoor environment to improve cooperation. The results show that the level of cooperation has increased from 151 points to 177 points. The structure of the paper. The work consists of 39 pages, 16 tables, 3 pictures, 42 an index of used literature and sources. Keywords. Cooperation, improvement opportunities, children in the third stage of preschool education, didactic games, and outdoor environment.
Didactic games in the outdoor environment for the improvement of children's cooperation in the third stage of preschool education
Keywords: Izglītības zinātnes; Sadarbība; pilnveides iespējas; āra vide; pirmsskolas iglītības trešā posma bērni; didaktiskās spēles