Intervija ar zvaigzni kā aktuāls runas žanrs. - Gromova, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbs veltīts specifisko īpatnību noteikšanai intervijās ar zvaigznēm, kas sastopamas Latvijas krievvalodīgajos medijos. Darba mērķis – noteikt intervijas ar zvaigzni, kā aktuāla runas žanra, īpatnības un specifiku, kas izpaužas Latvijas krievvalodīgos medijos. Balstoties uz intervijas ar zvaigzni ’’klasiskajiem’’ kritērijiem, viens no uzdevumiem ir noteikt žurnālista un respondenta valodnieciski kultūriskā tipa īpatnības. Īpaša uzmanība tiek veltīta zvaigžnu intervijas pazīmēm, kas nesakrīt ar ’’klasiskajiem’’ kritērijiem, un valodas līdzekļu specifikai, kas palīdz raksturot žurnālista un respondenta personību komunikatīvajā aspektā. Pētījums var interesēt filologus un žurnālistus, kas nodarbojas ar līdzīgu jautājumu pētīšanu, kā arī tos, kurus interesē šis jautājums.

Work is devoted to the specific features of the stellar interview genre, on the example of Latvian Russian-speaking media. Investigation’s purpose is to reveal the peculiarities of a new topical speech genre – stellar interview, and to the specific genre features, which are manifested in Latvian Russian-speaking media’s materials. The author reveals the particular respondent’s and journalist’s linguo - cultural features, which are based on the ’’classical’’ criteria of stellar interview. Particular attention is paid to the stellar interview’s features, which are different from the ’’classic’’ and to the specifics of language means, that serve respondent’s and journalist’s characteristics from communicative aspect. In the investigation may be interested philologists and journalists, who are involved in similar issues, and all others.
An Interview with the Star as a Topical Speech Genre.
Keywords: Valodniecība