Optimālas arhitektūras izvēle klientservera lietojumprogrammām - Trofimenko, Antons (Latvijas Universitāte, 2008)
Šis darbs piedāvā vienu no iespējamajiem klientservera programmu arhitektūras izvēles problēmas risinājuma variantiem. Darba mērķis – noteikt klientservera pamat arhitektūru iespējamo izmantošanas sfēru, kā arī nosacījumus sistēmas efektivitātes un veiktspējas uzlabošanai. Šim nolūkam tika realizēta divlīmeņu un trīslīmeņu arhitektūras testa sistēma. Modelētajā sistēmā tika veikti ātrdarbības testi. Informācija no testu rezultātu analīzes un teorētiskiem pamatojumiem tika izmantota kā pamats darba mērķa sasniegšanai.

The work presents research and a solution on client-server application architecture choice problem. The main goal was to determine base client-server architecture sphere of usage as well as conditions for productive work. On this purpose a two-tier and three-tier test system has been implemented and a number of tests were run on each system. As a result test analysis information and theoretical arguments were used to achieve the main goal.
Client/server application optimal architecture
Keywords: Datorzinātne