Grāmatvedības metodikas izstrādes problēmu risinājumi "Medicīnas profesionālās izglītības centrā" - Skvorcovs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs ir veltīts Medicīnas profesionālās izglītības centra grāmatvedības metodikas izstrādes problēmu risinājumu analīzei. Analīzes rezultātā ir noskaidrotas problēmas, kuras rodas, izstrādājot uzņēmumā grāmatvedības metodiku, kā arī atrasti šo problēmu cēloņi un izstrādāti priekšlikumi, ar kuriem var novērst radušās problēmas. Mērķa sasniegšanai darbā tiek izmantotās analītiskās, loģiskās un aprakstošās zinātniskās metodes, kā arī veiktas intervijas ar organizācijas vadību un organizēta praktizējošo grāmatvežu aptauja. Pētījuma secība ir aprakstīta pa nodaļām, bet grūti uztverama informācija ir apkopota tabulās, kas dod iespēju vienkāršāk uztvert materiālu. Darbā veiktā analīze pamatojas uz Latvijas un ārvalstu normatīvajiem aktiem, zinātnieku darbiem un praktiķu viedokļiem, kā arī uzņēmuma nepublicētiem datiem.

This Magister work is devoted to the analysis of solution to problems of accounting methods development in the Medical Professional Education Centre. In the result of the analysis, the problems that occur when developing accounting methods of the enterprise and the reasons that cause the problem are found out, and the suggestions of the problem removal are worked out. To achieve the aim of the work, analytical, logical and descriptive scientific materials are used. The authorities were interviewed and the questionnaire for the practicing accountants was created. The succession of the study is described in chapters, but the information that is difficult to interpret is generalized in the tables, what gives an easier way to understand the material. The analysis in the work is done according to the Latvian and foreign normative acts, works of the scientists, opinions of the competent people, and unpublished data of the enterprise.
Solution to problems of accounting methods development in the Medical Professional Education Centre
Keywords: Ekonomika