Prokrastinācijas saistība ar pašcieņu - Baiža, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba nosaukums ir “Prokrastinācijas saistība ar pašcieņu”. Šī darba mērķis ir noskaidrot, vai prokrastinācijas un pašcieņas saistība ir atšķirīga dažāda vecuma cilvēkiem un vai prokrastinācijas un pašcieņas saistība ir atšķirīga sievietēm un vīriešiem. Pētījumā piedalījās 72 dalībnieki, no tiem 40 sievietes un 32 vīrieši, vecumā no 15 – 66 gadiem. Visi respondenti aizpildīja Prokrastinācijas aptauju (Procrastination Scale (Lay, 1986)), Latvijā adaptējusi R.Buliņa (Buliņa, 2011), un Rozenberga pašcieņas aptauju (Rosenberg Self-Esteem Scale (Rosenberg, 1965)), Latvijā adaptējusi A.Miltuze (Miltuze,1996). Lai salīdzinātu rezultātus tika izmantota korelāciju analīze, kas apstiprināja negatīvo saistību starp prokrastināciju un pašcieņu. Nozīmīgas atšķirības starp vecumgrupām netika apstiprinātas, tomēr sieviešu un vīriešu grupās apstiprinājās atšķirības starp prokrastinācijas un pašcieņas saistībām.

The title of this Bachelor Thesis is "Procrastination relationship with self-esteem". The aim of this research is to determine whether the relationship between procrastination and self-esteem is different between individuals in various age and gender groups. The research involves 72 participants - 40 women and 32 men from the age of 15 to 66 years. All respondents participated in the Procrastination Scale (Lay, 1986), adapted in Latvian by R. Buliņa (Buliņa, 2011), and Rosenberg Self-Esteem Scale (Rosenberg, 1965), adapted in Latvian by A. Miltuze (Miltuze, 1996). To compare the results, the author uses correlation analysis, which confirms the negative relationship between procrastination and self-esteem. There are no significant differences of the results observed between various age groups, however there are differences between gender groups regarding the relationship between procrastination and self-esteem.
Procrastination relationship with self-esteem
Keywords: Psiholoģija; Prokrastinācija; Pašcieņa; Pašvērtējums; Darbu atlikšana