Runas intonācija latviešu valodas jautājuma teikumos - Rābante-Buša, Guna (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbs „ Runas intonācija latviešu valodas jautājuma teikumos”. Darbā analizēta runas intonācija latviešu valodas jautājuma teikumos. Pētījuma materiāls ir spontāna vai daļēji spontāna sarunvaloda, kas salīdzināta ar lasītiem teikumiem. Analīzes laikā iegūtie dati salīdzināti ar agrākos pētījumos iegūtiem datiem. Maģistra darbam ir trīs daļas. Pirmajā daļā apskatīta teorija par teikumiem un jautājuma teikumiem. Otrajā apzināti līdzšinējie pētījumi par runas intonāciju latviešu valodā un apkopota teorija par runas intonāciju. Šajā daļā uzskaitīti arī runas intonācijas aprakstīšanas un apzīmēšanas veidi gan latviešu, gan citu valstu pētnieku darbos. Trešajā daļā analizēta jautājuma teikumu runas intonācija, izdarīti secinājumi par iegūtajiem rezultātiem. Atslēgas vārdi: jautājuma teikums, runas intonācija, sarunvaloda, spontāna runa

Master thesis “Speech Prosody in the Interrogatives Sentences of Latvian”. This Master paper analyses speech prosody of interrogative sentences in Latvian language. Study material is spontaneous or semi-spontaneous everyday speech. Data acquired in this study is compared with previous academical studies. Master paper consists of three chapters. First chapter examines sentences and interrogative sentences. Second chapter deals with speech prosody in Latvian and summarize the speech intonation theory. This chapter also lists ways of describing and marking speech intonation both in Latvian and international researchers works. Third chapter analyses speech intonation of interrogative sentences and concludes achieved results. Keywords: interrogative sentence, speech prosody, everyday speech, spontaneous speech.
Speech Prosody in Interrogative Sentences of Latvian
Keywords: Filoloģija